Jubileumsseminar i Hageselskapet

Som en del av Hageselskapets 125 års feiring arrangeres et heldagsseminar med flere spennende foredragsholdere.

Møtet holdes i Oslo Kongressenter den 31. oktober 2009.

Foredragene:

Trädgård – en passion för livet!

Gunnel Carlson, hagejournalist fra Sverige, forteller om sin pasjon for det grønne.

”Vad är det som sätter igång ett begär och varför fastnar vi för ett liv i trädgården? Vilka krafter är det som sätter igång lusten och hur tillfredställer man den bäst?”

I tolv år lagde Gunnel hageprogrammene Gröna rum och Gunnels gröna på Sveriges television. Gjennom årene møtte hun mange av de flinkeste og mest engasjerende hagemenneskene i Sverige. I foredraget får vi høra om en del av de møtene, men også om favoritplanter og hvilke hager som må sees!

”Rosene som fenger – verdifulle og dyrkningsverdige roser”

Dag Lyngar, roseekspert fra Kapp på Toten, vil fortelle om noen av sine favoritter blant rosene og gi tips til hvordan lykkes med dem.

”Hageplanlegging – Lag en hage med frodige bed”

Helen Fredholm, forfatter av boken Hagevandring, og er blitt godt kjent for sin romantiske hage og frodige beplantninger. I dette foredraget gir hun tips for hvordan du kan skape en frodig hage.

”XL-Stauder – storvokste, robuste saker med form og farge”

Tommy Tønsberg, redaktør for Norsk Hagetidend og staudeekspert, snakker om de store robuste staudene som greier seg selv og blir frodige innslag i hagen.

”Plant i potter og kar”

Marlén Foseid, journalist og redaktør for bladet Hageglede, har sett mange fargerike og frodige potter og krukker. Hun gir tips til hvordan lykkes med pottebeplantningen og hvilke planter du kan bruke.