Gode penger å spare på oppussing

Prisbevisste forbrukere henter gjerne inn flere tilbud når de trenger håndverkere. Men det kan ofte være vanskelig å vurdere tilbyders kvalitet.

Det har Anbudstorget.no nå gjort noe med.

I tillegg til å spare tusenlapper, gir Anbudstorget.no forbrukere anledning til å sjekke referanser og brukeromtaler, samt hvilke bedrifter som er mesterbedrifter og har ansvarsrett.

- Pris er selvsagt viktig for enhver jobb, og de som legger ut sine jobber på Anbudstorget.no sparer ofte betydelige summer, men kvaliteten på utført jobb er alfa og omega. Vi ser at relevante referanser, erfaringer og brukeromtaler fra oppdragsgivere styrker grunnlaget for å velge riktig håndverker, sier daglig leder i Anbudstorget.no, Åge Breivik.

Med Anbudstorget.no kan forbrukere vurdere håndverkere opp mot hverandre, og sammenligne tilbud fra interesserte bedrifter. Tjenesten gir også tips til hvordan man kan sikre at jobben blir utført i henhold til forskrifter og gjeldende lov.
Anbudstorget.no kan brukes av alle som ønsker å få et arbeid utført, både private og offentlige. Å registrere anbud på nettsiden er gratis, og er en fullstendig uforpliktende tjeneste for forbrukere. Etter at anbudet er registrert, vil nettsiden formidle kontakt med aktuelle bedrifter. Alt forbrukeren trenger å gjøre, er å motta spesifikke tilbud tilpasset hvert enkelt prosjekt - direkte fra interesserte håndverkerbedrifter i sitt område.

- I denne prosessen vet bedriften at det vil være konkurranse mellom flere tilbydere. Prisen blir da en reell markedspris fra bedrifter som har anledning til å levere i henhold til anbudets kriterier, sier Breivik.

Han har vært med å utforme en sjekkliste ved kontakt med håndverkere:
1. Spør om aktuelle sertifiseringer.
2. Spør om nylige referanser.
3. Spør om bedriften bruker standardiserte kontrakter, og krev det ved endelig avtale.
4. Beskriv godt hva som skal gjøres, ønsket resultat og tidsfrister i kontrakten.
5. Ikke betal på forskudd, og husk å få opplyst om pris er inkl/eks. mva.
6. Krev dagsbøter om jobben ikke blir ferdig til avtalt tid.