Stram inn, men ikke stopp å handle

Selv om finanskrisen nå velter inn over Norge med full tyngde, vil den bare i liten grad berøre folk flest. De som sin mister sin faste inntekt ellers som rammes på annen måte, vil få det tøft og de må tenke seg om før de bruker en eneste krone. De aller fleste kan fortsette sine innkjøp som før - og de kan gjennomføre sine byggeplaner. Mange vil nå få langt mer igjen for pengene i og med at både handverkstjenester og ikke minst materialer er blitt billigere. Det er mange tilbud om dagen.

 

Mange som har strevd i mange år for å få tak i en seriøs handverksbedrift vil nå etter hvert få muligheten. Bonanza-tiden er over. Nå er tiden inne for de mindre, men kanskje langt mer fornuftige byggeprosjektene. Det er fortsatt mulig å bygge nye boliger, men man trenger ikke å bygge palasser. Man kan bygge for det man føler at man har råd til.

Nå kanskje kan man få gjort noe med de vinduene som burde vært skiftet i fjor - eller badet som trenger en rehabilitering. Nå kan de aller fleste med god samvittighet gå til byggevareforretningen for å kjøpe de varene man trenger.
Det er hver enkelt av oss som til syvende og sist sørger for at samfunnet går rundt. Stanser vi all handel - ja, da stanser blomomløpet - og da vet alle hva som kommer - død og fordervelse.

Om salgskurvene i butikkene går noe ned i forhold til det eventyret som mange har opplevd, tar vi ikke det så tungt. Men stopper all handel og virksomhet - ja, da er det stor fare for at det meste kollapser.