Utnytt bioressursene

Når man kjører rundt om i Norge, ser man snart ikke lenger annet enn en grønn tunnel. Norge gror igjen. Det må etter vår mening settes inn en nasjonal dugnadsaksjon for å utnytte den fantastiske ressursen dette egentlig er. Redaktøren har selv hatt en aksjon ved i sommer. Nå ligger det ved for mange års forbruk oppstablet ved hytteveggen. Utsikten er også kommet tilbake.

 

Men det er nok å ta av. I en tid med stigende energiutgifter skjønner vi ikke at flere tar for seg av skogens trær. Vi vet at mange politikere ute i distriktene er opptatt av dette. Håpet er at man kan lage en nasjonal plan. Setter man dette i system kan man for en billig penge rydde opp langs veiene og i kulturlandskapet. Vi kan ikke skjønne annet enn at det må være god samfunnsøkonomi også.

Mange mennesker har kanskje en slik inntekt at man ikke gidder å gå på vedaskogen selv. Men man burde da kunne kjøpe ved. Ved rasjonell drift må det være lønnsomt for gardbrukere, skogbrukere og andre å satse enda mer på vedhogst. Det er noe alvorlig galt når vi vet at det importeres båtlass på båtlass med ved fra Baltikum mens Norge gror ned.
For alle kontoristene som har et stillesittende arbeid, må det være god og allsidig trim å ta fatt på vedsjauen. Bonusen er bedre helse og gratis ved.