Etasjehøye piper nyhet fra maxit

Noen steinkast unna den mildt sagt storslåtte hytta til Kjell Inge Røkke på Oppdal, bygger firmaet Hoel og Sønner AS flotte ferieleiligheter, skriver maxit på sine hjemmesider.

 

Stikkordet er rasjonell drift, og halvannen time på en ferdig montert dobbel pipe er mer enn godkjent.

Firmaet Hoel og Sønner AS har drevet entreprenørvirksomhet i Midt-Norge siden 1955. Bedriftens primære område er Oppdal der den også har sine kontorer. På Oppdalstoppen, et område med flott beliggenhet og panoramautsikt over hele dalen, men likevel kort vei fra
sentrum, skal selskapet nå oppføre fire leilighetsbygg hvorav ett allerede er ferdigstilt. Også grunnarbeidene utføres av entreprenørfirmaet.

880 m.o.h.
Oppdalstoppen fjellgrend har beliggenhet på 880 m.o.h. og er Oppdals høyest liggende hyttefelt. Hele hytteområdet er på 320 mål og vil bestå av totalt 12 bygninger, hver med fire leiligheter. Fire av disse bygningene er det Entreprenørselskapet Hoel og Sønner AS nå holder på med.

- Vi er opptatt av en rasjonell drift. Det skal bygges raskt, men basert på tradisjonell byggestil, forteller Ola Hoel, formann og en av flere sønner som arbeider i bedriften. Han er ganske så fornøyd med fremdriften når det gjelder pipene i leilighetsbyggene.

Halvannen time
- Vi hadde ingen tidligere erfaring med etasjehøye piper fra Leca, men det var det arkitekten ville ha. Etter kursing av maxit fikk vi nødvendig sertifisering og var i gang. Vi kjørte opp vår egen kran og heiste pipeelementene på plass. Omlag halvannen time er tiden det tar å montere
en pipe ferdig. Alle pipene her er komplette, doble piper. Til nå har vi montert fire stykker. Tradisjonelt er dette tungt arbeid, og det ville tatt to mann fire dager å mure de samme pipene. Det er helt klart at dette er en tidsbesparende og rasjonell måte å føre opp piper på, og vi vil bruke Leca Etasjehøye piper i samtlige 48 leiligheter, fastslår Ola Hoel.

Arkitekt:   OverhallaHUS
maxit-produkter:  Leca Etasjehøye piper