Kjøkken i alle varianter

Veldig mange nordmenn har de siste årene investert til dels store beløp i nye kjøkken. For mange familier er dette blitt det viktigste rommet. Dermed er man tilbake til det som var vanlig i gamle dager. Etter krigen var kjøkkenet ett av de minste rommene. Men det var den gangen kvinnen var hjemme.

 

Mange som har overtatt hus fra etterkrigstiden, har revet vegger og bygget om slik at kjøkkenet er blitt det dominerende rommet ved siden av stuen. Kjøkkenet er blitt det viktigste rommet i mange boliger. Det er i dette rommet man møtes for å prate. Der spiser man, og der føler man det gode liv.

Det er nesten ikke grenser hvor dyrt et kjøkken kan være. Det er nærmest heller ikke grenser for hvor mye utstyr man kan plassere på et kjøkken i våre dager.

Her tar vi med et lite tips fra Siemens vedrørende utforming:

Har du overskap med lys under på kjøkkenet, så sørg for at lyset er montert så langt ute som mulig, for å unngå irriterende reflekser fra benken. Unngå å montere kraftig lys fra taket midt i rommet. Da lager du skygger for deg selv uansett hvor du står på kjøkkenet.

Når du monterer en eller flere lamper over spisebordet, skal lampen som hovedregel være plassert 50-60 cm over bordet og kun lyse opp bordflaten. Lyset skal være under øyehøyde så man ikke blir blendet. Lyset over spisebordet skal gjøre maten innbydende og dekke hele bordflaten. Husk at personene rundt bordet skal kunne se hverandre!