8000 på klimakonserten

Klimakonserten i parken på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg lørdag 7. juni ble en stor suksess. 8000 besøkte maratonkonserten med noen av Norges beste artister.

– Vi er svært godt fornøyd med besøket. Folk storkoste seg og kunne glede seg over gode artistopptredener. Konserten ble en flott avslutning på tre dager i Sarpsborg i klimasakens tegn. Det er også gledelig at en million kroner av billettinntektene går til vår medarrangør Bellona og deres kamp for et bedre miljø og klima, opplyser informasjonsdirektør Karen Onsager i Hafslund.
 
Rundt 8000 besøkte arrangementet som pågikk i hele tolv timer med et kobbel av Norges beste artister på scenen. I tillegg opptrådte lokale artister, barn og unge på en egen scene.
 
– Konserten var en fantastisk måte å formidle informasjon om klima til mange mennesker. Og at 8000 kom i parken er over all forventning. Vi er kjempeglade for pengene konserten tilfører oss. De er viktige for Bellona for vårt videre arbeid for miljøet, sier en storfornøyd Bellona-leder Frederic Hauge.
 
Arrangørene vil nå evaluere klimakonferansen og klimakonserten før det tas stilling til om det skal arrangeres noe tilsvarende senere.
 
– Det er klart suksessen både med konferansen og konserten gir oss lyst til å gjenta dette. Nå skal vi imidlertid gå gjennom det hele i ro og mak før vi kan si noe bestemt om det blir et CC9 eller CC10, sier Frode Geitvik, direktør for samfunnskontakt i Hafslund og initiativtaker til CC8.