En million over takst på Nordmøre

En perle av en fritidseiendom i Halsa på Nordmøre ble nylig solgt for en million kroner over takst, skriver Tidens Krav. Dette viser at interessen for hytter øker sterkt også i denne del av landet.

Hytta som er på bare 45 kvadratmeter, ligger på Furuholmen som er landfast med Bårdsetøya på fjære sjø. Selve eiendommen er på under et mål, men det vil neppe bli flere bygg på holmen.

Budrunde
- Vi priset eiendommen til 750.000 kroner. To kjøpere meldte sin interesse, og budrunden endte på 1.750.000 kroner, sier Jan Kvalvåg i Terre Eiendomsmegling Nordvest som formidlet salget.

Hytta var eid av to søstre som arvet den etter sin far. Den ene er bosatt på Østlandet og den andre i Trøndelag, men de siste årene har de brukt hytta svært lite. Det er unødvendig å si at søstrene er fornøyd med prisen. Den nye eieren er fra Nordmøre.

En perle
- Kjøperen har sikret seg en naturperle. I utgangspunktet følte vi ikke at takstprisen på 750.000 kroner var feil, men utfallet understreker bare hvor rått markedet for fritidseiendommer har blitt. Uansett har kjøperen sikret seg svært idyllisk eiendom, hvor prisen neppe vil gå ned i årene som kommer, sier Kvalvåg.

For å komme til hytta må den brukes båt. Den er heller ikke innlagt vann eller strøm. Et solcellepanel skaffer nødvendig kraft, skriver avisen.