Billig varme

OBOS og Statoil har inngått en rabattavtale som vil gi OBOS' borettslag og boligsameier flere millioner kroner i besparelser.

- Avtalen omfatter leveranser av fyringsolje, strøm, pellets, propangass og andre produkter som boligselskaper og næringseiendom kjøper inn, forteller konserndirektør Morten Aagenæs i OBOS.

Billigere å være miljøvennlig
- Gjennom den nye avtalen kan vi dekke mange ulike behov til rabatterte priser, sier Aagenæs. Han er spesielt fornøyd med at boligselskaper som har satset på miljøvennlige pelletsanlegg eller gassanlegg nå får rimeligere priser på sine produkter.

- Årlig kjøper OBOS' borettslag og sameier cirka 15 millioner liter fyringsolje. Men de siste årene, med høye oljepriser og lave strømpriser, har de fleste benyttet strøm i stedet for olje. Våre rabatter på strøm og fyringsprodukter, sammen med eksisterende rabatter på telefoni og bredbånd, vil gjøre at beboerne fort merker at det er gunstig å bo i en bolig forvaltet av OBOS, mener Aagenæs.

Kurs og seminar
For Statoil representerer avtalen tilgang til Norges største marked for fyringsprodukter til bolig- og næringseiendommer.

- Det er viktig for oss. I tillegg skal vi bidra med opplæring og seminar for vaktmestere og andre driftsansvarlige, slik at de får god kunnskap til hvordan man driver anleggene optimal og minsker de totale energikostnadene, sier Bjørn-Christian Syse i Statoil.