Borettslags-leiligheter økte i pris i februar

Prisene på omsatte borettslagsboliger i GARANTI Eiendomsmegling gikk opp med 0,8 prosent i februar.

 

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var kroner 21 059, noe som tilsvarer en oppgang på 2,1 prosent siden februar i fjor.
Boligprisstatistikken viser at prisene går opp i februar som det gjorde i januar, og i GARANTI har det vært omsatt flere boliger i februar i år enn i samme måned i fjor. Det ble lagt inn 4,6 bud pr bolig i februar noe som er 0,4 flere enn i forrige måned. Antall budgivere var 2,0 pr bolig som er 0,1 fler enn i januar.

Tro på vekst

- Vi har tro på fortsatt vekst i boligmarkedet fremover. Nå har man hatt en moderat prisoppgang to måneder på rad, og det også er en økning i antall bud og budgivere. Det har kommet inn svært mange nye oppdrag i løpet av måneden som er gått, og det tyder på høy aktivitet også i mars, sier Drogseth.


Raskere salg

Antall omsetningsdager hos Garantikontorene (antall dager mellom 1. annonsedag og dagen der selger aksepterer budet) var 36 dager i februar. Det er 13 dager færre enn i forrige måned.

 

Om GARANTI Eiendomsmegling

GARANTI Eiendomsmegling er boligbyggelagenes eiendomsmeglerkjede og består i dag av 35 boligbyggelag som forvalter over 100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger.


Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de ca 900 borettslagsboligene som blir omsatt pr måned. Dette bidrar til å styrke kvaliteten på Garantis prisstatistikk, som er den mest omfattende månedlige prisstatistikken for borettslag i Norge. Prisstatistikken er utarbeidet i samarbeid med Perduco AS.

Se også: www.garanti.no