Tok seieren med varmepumpe

Det gikk som forventet under finalen i Krafttaket på NRK torsdag 14. august. Familien Gjelsvik i Bergen hadde gjort den største innsatsen for å redusere sine Co2-utslipp.

De klarte de blant annet ved å investere i varmepumpe, og slo Trondheimsfamilien som kjøpte hybridbil.

- Begge familiene gjorde en formidabel innsats, og hadde hele Norges befolkning gjort som dem ville 1/5 av det totale C02-utslippet i Norge blitt eliminert, fortalte programlederen til et entusiastisk publikum.

Kloke miljøvalg
Men det var Rolf Gjelsvik og hans familie som hadde stått på mest og gjort de klokeste miljøvalgene. Investeringen i en Stinger luft/vann-varmepumpe ble utslagsgivende da det ble klart at de hadde kuttet sine klimautslipp med hele 55 prosent!

Familien er motivert til å fortsette sin miljøvennlige livsstil, og investeringen av varmepumpe vil telle mye i deres store villa på 289 kvadratmeter.

Utviklet i Moss
Det er vannbåren varme i to etasjer, noe som krever en viss dimensjon over anlegget. De valgte en 8 kW Stinger luft/vann varmepumpe som er utviklet av Klima og Varmeteknikk AS i Moss i samarbeid med Carrier. Produksjonen foregår i sin helhet i Moss. Stinger er spesialtilpasset norsk klima, og har siden introduksjonen for fire år siden blitt Norges mest solgte luft/vann varmepumpen

Byseier til Trondheim
Bykampen mellom Bergen og Trondheim endte for øvrig uavgjort, men dommerpanelet gav tilslutt Trondheim seieren totalt - ikke minst på grunn av Brann trakk seg fra siste oppgave og at Trondheim kommune gjorde et storinnkjøp av elbiler.