Forbedrer sparepærene

For at så mange som mulig skal velge lyskilder som sparer energi og dermed også tar hensyn til miljøet, er sparepærene nå nesten ikke større enn de tilsvarende glødepærene.

- Pærene har så små dimensjoner at de passer i de fleste typer lamper. Derfor kan man nå spare energi i lamper som ikke kunne bruke sparepærer før, fordi pærene var for store. Det bidrar til å senke energiforbruket og er derfor også bra for miljøet, forteller Key Account Manager Stephan Korsviken fra Philips.

Sparepærene Softone Mignon og Softone Krone/Illum fra Phillips har åtte ganger lengre levetid enn tilsvarende glødepærer (8 000 timer). Pærene sparer mye energi og gir lavere samlede kostnader for forbrukeren.

Softone Mignon er på størrelse med en tilsvarende glødepære. Softone Mignon har akkurat samme lengde og er bare tre millimeter større i diameter enn en vanlig mignonpære. Softone Mignon finnes i 5W (svarer til en 25W glødepære) med E14-sokkel.

Softone Krone/Illum er relativt liten: bare sju millimeter lengre enn en tilsvarende glødepære. Softone Krone finnes i 8W (svarer til en 35W glødepære) med E14(Illum)- eller E27-sokkel (Krone).