Vil la folk få si opp tidsbestemte husleieavtaler

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa vil endre husleieloven slik at en tidsbestemt leiekontrakt kan sies opp før avtalen utløper.

 

Kleppa ser på det som en felle i husleieloven at mange leiere og utleiere tror en tidsbestemt leiekontrakt kan sies opp i leieperioden. Slik er det ikke. Kleppa vil derfor endre loven og åpne for generell adgang til at slike avtaler kan brytes selv om de er inngått for en viss periode.

- For eksempel vil en student som i dag ønsker å flytte før utløpet av leieperioden, være avhengig av utleiers velvillighet eller av å framleie boligen. Jeg sender nå ut et høringsutkast med flere forslag om justering av husleieloven, sier Kleppa i en pressemelding.

Blant de andre forslagene til husleieloven som Kleppa nå har sendt på høring, er å styrke rettighetene til vanskeligstilte på leiemarkedet ved å innføre en særbestemmelse om utleie av boliger til denne gruppen.

Statsråden går dessuten blant annet inn for at utleier bør gis adgang til å begrense hvor mange som bosetter seg i boligen, og at utleier kan ta betalt for utgifter til vann i tillegg til selve husleien.

Hun ser også for seg at adgangen til å inngå mange leieavtaler av kort varighet må innskrenkes.