Spøkelser liker blomster!

Kvelden den 31. oktober er det spøkelsenes egen festkveld ”Halloween”. Denne kvelden kan du la spøkelsene og heksene få feste ved et bord som er dekorert med blomster, gresskar og stearinlys i oransje nyanser forteller informasjonsansvarlig Tonje Bergh ved Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

 

 - Hvis du tør kan du jo dekorere blomstene med ekstra skumle ting som edderkopper, spindelvev og gresskar skåret ut som små ansikter.

 

Grønne, oransje og gule ligger de der, noen med smilende ansikter og andre omdannet som lykter - gresskarene. Gresskar har blitt symbolet for selve Halloween, en skikk som vi har vi adoptert fra USA. Halloween er opprinnelig en keltisk skikk som ble ført til USA med keltiske utvandrere på 1840- tallet.

Denne skikken skulle markere sommerens slutt og onde krefter skulle skremmes bort. Da skikken ble innført i USA ble den etter vært mer og mer forandret til en kommersiell kveld hvor hekse- og skjellettdrakter, gress kar, søtsaker og alt mulig krimskrams har kommet i fokus.

Fest i høstmørket
For å skape stemning både ved ytterdøren og ved bordet kan et par store gresskar gjøre nytten. Øyne, munn og nese skjæres ut og et stort stearinlys plasseres inne i gresskaret. Husk å sette gresskaret på et fat eller tallerken da gresskar saften kan lage flekker. Etter at gresskarene er på plass er det tid for å dekorere med blomster og pyntegresskar. For å fa den rette Halloween stemmingen bør du velge blomster i oransje, gule og mørke farger.