Nytt vindu fra Hplus

Det er nå kommet et helt nytt vinyl-vindu fra Hplus (tidligere kjent som H Vinduet vinyl), sier salgssjef Alfred Sandøy til Byggeindustrien.

Dette er et vedlikeholdsfritt vindu som du får omtrent til samme prisen som konvensjonelle vinduer. Fortsatt ligger man ca fem prosent over, men prisreduksjonen de siste årene har vært betydelig. Og tenk - dette er vinduer man slipper å male for all fremtid, sier han.

Selvsagt må man foreta renhold. Men glasset må man selvsagt pusse og vaske uansett hva som er i karmen.

På det nye vinduet har man valgt å bruke grå i stedet for svarte pakninger.
Norconsult har laget en livsløpsanalyse for oss. Den viser at over en 50¬-årsperiode så er kostnadene ved bruk av trevindu 57 dyrere enn bruk av våre vinylvinduer. Man har tatt utgangspunkt i en boligblokk i Bergen med 120 vinduer. Ved å legge norsk standard til grunn også hva vedlikehold angår, kom man frem til dette tallet.

Hpluss har sin fabrikk i Ålesund. I vår ble det innstallefrt en ny produksjonslinje. Dette betyr at kapasiteten er fordoblet. Vi produserer vel 20 000 enheter pr år. Dette gjelder da både vinduer og balkongdører.

I vinylavdelingen er det 24 personer. I bedriften totalt er vi 50. I tillegg til plast produserer man også vinduer i aluminium.

Vinylvinduene produseres i ekstruderte, gjennomfargede, slagfaste og klimabestandige profiler.

Bygg Reis Deg har for oss vært en fin anledning til å vise frem produktene -og vi har hatt mange hyggelige, og for oss fruktbare besøk, sier han.