Sterk vekst i Asak Miljøstein

- Vi har hatt mer enn 30 prosent organisk vekst i Asak Miljøstein i år. I tillegg kommer økningen som følge av intergrasjonen med Østraadt Stein, sier Eivind Belsvik til Byggeindustrien.

Det er en av våre eiere som har kjøpt Østraadt Stein, og både Asak-produktene og Østraadt-produktene vil nå bli markedsført via Asak Miljøstein. Vi har økt fra fire til syv fabrikker på ett år. I inneværende år vil vi produsere 700 000 kvadratmeter belegningstein og 200 000 kvadratmeter heller. I tillegg kommer alle mulige mur- og kantsteinsproduktene. Det er et stort og økende marked bl for støttemur.

I Asak Miljøstein som er markedsselskapet, er det 16 ansatte. I tillegg kommer ca. 60 ansatte i virksomheten ellers. Totalt vil omsetningen passerer 200 millioner kroner.

Det som har vakt en del oppmerksomhet hos oss, er at vi har agentur på en spesialdesignet utebelysning som er utviklet spesielt for betong og uteprodukter. Det er basert på 12 volt og dioder. Man trenger ikke elektriker for å legge dette ut. Det er energisparende og miljøvennlig.

Dette er trend vi ser i Europa. Og heldigvis var vi tidlig ute, sier han.