Utsatte boligprosjekter

Vi har advart før, og vi gjentar advarselen her. Når nye boligprosjekter planlegges, så må man ta hensyn til at klimaet er i ferd med å endre seg. Havet stiger. Været blir dårligere. Usikre grunnforhold kan bli mer usikre. Ja, vi kan ramse opp en rekke farer. Men tar vi tilstrekkelig hensyn til dette når nye boligprosjekter planlegges og bygges. Dessverre nei.

 

Selv om folk flest begynner å ta klimaendringene inn over seg, er det dessverre alt for mange som planlegger og bygger som før. Langs sjøkantene spretter det opp boligblokker og annen bebyggelse. Mange bygger til og med ut i sjøen.

Vi er redd for at mange om noen år kan få seg en overraskelse. Men hvem sitter med ansvaret da? Skjønt dette med vannskader har ingenting å gjøre om man ligger til sjøen eller ikke. Tallet på vannskader som følge av at vann trenger inn i husene ser vi stadig oftere. Elver kan gå over sine bredder. Bekker kan med ett forandre løp. Med den værutviklingen vi ser vil slike hendelser skje stadig oftere. Den gamle bebyggelsen er det ikke så lett å gjøre noe med, men at vi fortsetter å utfordre skjebnen ved å bygge nye prosjekter på marginale steder. Det skjønner ikke vi.

Stiger havet med en meter (og det påstår mange eksperter ikke er usannsynlig) så er det mange som blir våte på beina.