Boligfabrikker mislykkes

NCC mislykkes med sin satsing på den nye boligfabrikken som skulle revolusjonere byggingen. På samme måte som i moderne bilproduksjon skulle man serieprodusere boliger på en slik måte at man fikk både bedre kvalitet og billigere boliger. Boligene skulle komme flatpakket ut av fabrikk for så å bli skrudd sammen på byggeplass. En milliard kroner har NCC satset. Også andre husfabrikker har hatt store problemer med å få økonomi i produksjonen.

Vi synes det er helt nødvendig at man prøver å gå nye veier også i byggenæringen. Nå er det nok mange som sitter på sin lille tue og sier: Dette visste vi ikke ville lykkes....ja, hva sa vi...Det er sikkert dem som fryder seg når noen mislykkes. Vi syntes det var trist.

Vi tror at man må få mer industriproduksjon også i norsk byggevirksomhet. Dette vil tvinge seg frem etter som det blir stadig færre faglærte tømrere, betongarbeidere og andre fagfolk ute i feltet. Ved å produsere i fabrikk, vil produksjonen foregå i kontrollerte former. Det blir mindre svinn og det bør bli færre byggskader.

Selvsagt er det tungt å starte opp nye prosjekter når noen til de grader mislykkes og taper store penger. Men heldigvis er det andre som tør å satse. Vi får ønske dem lykke til.