Hafslund sikrer britisk gass

Hafslund har levert et komplettsikringsanlegg til gassmotaket i Easington. Dette anlegget forsyner Storbritannia med 1/3 av samlet gassforbruk, og kravet til sikkerhet er stort.

Nylig ferdigstilte selskapet sin største utenlandsjobb så langt, da et betydelig omfang av kameraer, kortlesere og alarmenheter ble installert på Langeled Receiving Facilities - den nye hovedfartsåren for gass mellom Norge og England. En av de store utfordringene ved denne leveransen var at alt utstyret måtte være eksplosjonssikkert.

- Denne kontrakten viser at vi er blitt en betydelig aktør innen sikring av olje- og gassinstallasjoner også utenfor Norges grenser. Dette er en stor kontrakt for Hafslund, og at vi er med på å sikre Storbritannias største gassmottaksanlegg ser vi på som en solid anerkjennelse av at vi har gode produkter, forteller Bjørn Frogner som er konserndirektør for forretningsområdet Tekniske tjenester i Hafslund. Det er datterselskapet Hafslund Sikkerhet Teknikk som har ansvaret for leveransen.