600 skoleklasser planter 60 000 blomsterløker

Torsdag 20. september planter 600 skoleklasser 60 000 blomsterløk som skal pryde våren i skolegårder og andre offentlige områder, som for eksempel eldresenter, sykehus, rådhus og barnehager.

 

Det er Opplysningskontoret for blomster og planter som gir  5. trinnet i skoleåret 07/08 en mulighet til å få en spennende, lærerik og annerledes skoledag.

Det er flott å se at interessen rundt i Norge for påmelding til høstens løkplanting har vert så stor som den er. Det gir oss et mål om å kunne gi enda flere klasser muligheten til å være med på prosjektet neste år, skriver Opplysningskontoret på sine hjemmesider.

Det fantastiske med blomsterløk er at alt finnes i selve løken. Lengst inne i løken ligger blomsteranlegget, som alt har en forutbestemt farge, høyde, form og blomstringstid. Det finnes ca 6000 sorter tulipaner som er registrert rundt om i verden. Mest sannsynlig er det en sort som vil falle i smak hos hver og en av oss. Foruten tulipaner er det et hav av blomsterløker å velge mellom, Narcisser, Hyacinter, perleblomster, Scilla, keiserkroner med mer. Man kan derfor velge og vrake slik det passer inn i det miljøet en vil plante i.