Ny lakk fra Plannja

Plannja viste på Bygg Reis Deg sin nye produkter med en helt ny lakk. Denne er betydelig mer slitesterk og ripebestandig enn tidligere. Årsaken er at det er brukt keramisk tilsetningsmidler i oppbyggingen av overflatelakken.

Dette gir en mattere overflate som gir en diskre glans. En effekt er at det blir sikrere å gå på taket. Mange belegg kan være livsfarlige dersom man må gå på taket for å gjøre en jobb.

Plannja i år har lansert en rekke nye farger. F.eks er det kommet grå takpanner som er blitt en salgssuksess. Mange hytteeiere har nå valgt å bruke de nye Plannja-platene på grunn av at de faller naturlig inn i naturen. Tidligere var det mange som var skeptiske til å bruke slike plater, på grunn av at det skinte for mye.

Plannja leverer plater både til tak og fasade. Man leverer takrenner, og man er også en stor aktør i forhold til blikkenslagere. Prosjektmarkedet er også viktig for Plannja.

Plannja er et datterselskap av Svensk Stål AB. Det ble eget aksjeselskap i 1977. Hovedkontoret ligger i Oslo. I tillegg er det kontorer i Trondheim og Bergen. Det er også noen distriktsselgere. Totalt er det 22 ansatte. I år vil det omsettes for 150 millioner kroner.