Kaldt hus og kjølig kone?

- Er huset kaldt kan også fruen bli kjølig. Da kan det faktisk hjelpe med en lekker hjørnemodell for å få opp temperaturen, forteller forhandleransvarlig Richard Granskogli i Klima & Varmeteknikk AS.

Klima & Varmeteknikk går i bresjen når det gjelder lansering av innovative produkter på det norske markedet. Carrier Diamond er en meget veldreid hjørnemodell som vil gjøre det langt lettere for sjefen i huset - det er som oftest kvinnen - å akseptere en varmepumpe i sitt hjem.

- De tradisjonelle innedelene til varmepumpene har blitt mye penere med årene, men fremdeles er det mange som ikke ønsker disse "kassene" på veggen, påpeker Granskogli.

Under Bygg Reis Deg opplever bedriften stor pågang fra kunder som ønsker seg de splitter nye designmodellene som kan plasseres pent i hjørnet. Den første leveransen fra fabrikken er utsolgt, kundene setter seg nå på venteliste - og det arbeides intenst for å klare å håndtere etterspørselen.

Nå kan det norske folk for aller første gang investere i en luft/luft varmepumpe som kan plasseres nærmest akkurat hvor de måtte ønske. Effekten vil være den samme - og på toppen av det hele er lydnivået knapt merkbart.

- De får et lekkert og funksjonelt varmemøbel. Her får de samme funksjoner som på andre Carrier-modeller, som luftkjøling, oppvarming, avfuktning osv - og alt styres via en hendig fjernkontroll. Dette er den første varmepumpen som kan plasseres i et hjørne, dermed kan familiens malerier få henge i fred på veggen. Varmepumpens plassering i hjørnet blir et designelement i stuen eller soverommet i stedet for noe som stjeler oppmerksomheten, sier Granskogli. Den leveres med fronter i lekre moderne farver. Disse kan også enkelt skiftes senere, når du pusser opp og skifter farve på interiøret eller elementer i ditt hjem.

Samtidig signaliserer forbrukeren at de er miljøvennlige og bidrar med sitt for å redusere klimatrusselen som er i ferd med å ta knekken på planeten.

- Etter introduksjonen i Europa eksploderte etterspørselen, men vi har presset på for å få denne modellen hit til Norge. Vi har oppegående forbrukere som vil ha god kvalitet i kombinasjon med utsøkt design. Vi gleder oss like mye som de kundene som har satt seg på venteliste. Nå står vi på slik at alle skal få sine designmodeller på plass før kulda setter inn for alvor, forteller Granskogli fra KVTs stand på Bygg Reis Deg-messen på Lillestrøm.

Messen startet tirsdag 18. september og varer frem til og med søndag 23. september.