Førsteamanuensis Daniel Cantero (t.v), professor Terje Kanstad, Vegard Alme Ulstein fra Spenncon, professor Jan Arve Øverlid og Magne Lysberg fra Arcon prosjekt.
Førsteamanuensis Daniel Cantero (t.v), professor Terje Kanstad, Vegard Alme Ulstein fra Spenncon, professor Jan Arve Øverlid og Magne Lysberg fra Arcon prosjekt.Foto: Betong Norge.

Betongelementindustrien styrker samarbeidet med NTNU

– Vi opplever økt interesse både for betong som materiale og industriell bygging med betong. Derfor ønsker vi å ha et enda tettere samarbeid med utdanningsinstitusjonene, sier John-Erik Reiersen i Betong Norge.

Reiersen opplyser i en pressemelding at de det siste året har vært i dialog med NTNU om å opprette to undervisningsstillinger ved Institutt for konstruksjonsteknikk.

– Etter sommerferien i år signerte vi endelig en femårig avtale med NTNU om finansieringen av to stillinger, det er vi veldig glade for, sier han.

Viktig samarbeid

Professor Terje Kanstad ved NTNU, institutt for konstruksjonsteknikk, sier det er viktig å ha et tett samarbeid med byggenæringen. Det gjør undervisningen ved instituttet enda bedre, ifølge Kanstad.

– De to nye medarbeiderne skal fremdeles arbeide i bedriftene de kommer fra, men skal bruke noe av sin tid til undervisning og veiledning av studenter sier han.

John-Erik Reiersen i Betong Norge
John-Erik Reiersen i Betong NorgeFoto: Moment Studio

Første arbeidsdag

Det er Magne Lysberg fra Arcon Prosjekt og Vegard Alme Ulstein fra Spenncon som går inn i de to undervisningsstillingene som er opprettet ved NTNU.

Arcon Prosjekt er et rådgiverselskap med spesielt fokus på prefabrikkerte betongkonstruksjoner. I tillegg har Lysberg bakgrunn fra Overhalla Betongbygg som konstruksjonssjef, opplyser Betong Norge.

Vegard Alme Ulstein er konstruksjonssjef i Spenncon. Han har også bakgrunn fra Multiconsult, og har blant annet studert og undervist ved universitetet i Addis Abeba i Etiopia.

Onsdag denne uken hadde de første arbeidsdag ved instituttet.

– Dette er kjempespennende. Undervisning og veiledning av studenter vil gi meg nyttige impulser som jeg tar med tilbake til bedriften jeg kommer fra, sier Vegard Alme Ulstein.

Magne Lysberg er enig.

– Samtidig som vi er til nytte for studentene og instituttet vil vi helt klart ta til oss ny kunnskap vi også, sier han.

Høy aktivitet og sterk innovasjonskultur

John-Erik Reiersen trekker frem tall som viser at det europeiske betongelementmarkedet vokser med 4,9 prosent per år, og ifølge Reiersen ser de en lignende utvikling i Norge. Han mener betongindustrien også har tatt en tydelig rolle i det grønne skiftet.

– Den høye aktiviteten og sterke innovasjonskulturen gir ringvirkninger hos utdanningsinstitusjonene, sier Reiersen.