MEF øker fokuset på lik konkurranse

Vi er glade for at også MEF skjerper fokuset på konkurransevilkårene i anleggsnæringen. Da styreleder Arnstein Repstad åpnet Anleggsdagene på Gardermoen tirsdag tok han opp den sterkt økende konkurransen fra utenlandske entreprenører.

Han understreket betydningen av at alle må behandles likt.

- Vi ønsker den utenlandske konkurransen velkommen for konkurranse har vi godt av. Vi sier heller ikke at det er store forskjeller i konkurransevilkårene, men vi vil være sikre på at alle overholder de samme kravene, sier han.

Anleggsdagene er åpnet for 32. gang. En rekke interessante foredragsholdere og leverandører er på plass, og 785 deltakere er samlet til spennende, lærerike og sosiale dager. Det er også store leverandørutstilling tilknyttet Anleggsdagene.

Når det gjelder konkurransevilkårene synes det som om at Statens vegvesen er på hugget. På bygg.no leser vi at vegvesenet nå krever at den danske elektroentreprenøren på Hardangerbrua dokumenterer at lønns- og arbeidsvilkår for de tilsette er i samsvar med norsk regelverk.

Like før jul ble Statens vegvesen oppmerksomme på forhold som tyder på at utenlandske ansatte hadde lønns- og arbeidsavtaler som er i strid med norsk regelverk. Vi er glad for at vegvesenet følger opp alle saker som gjelder konkurransevilkårene.