Setter inn busser og ekstra togsett

Overfylte tog gjør at NSB må sette inn krisetiltak på Østlandet. Blant annet skal busser ta unna noe av trafikken. For bare en måned siden var det toget som skulle erstatte bussene.

Et viktig moment i ruteomleggingen i desember var at buss og tog skulle samarbeide i stedet for «å kjøre om kapp», side om side på vei mot Oslo. Nå melder NRK at nettopp busser side om side med toget skal avhjelpe problemene. Det settes opp direktebusser fra Fetsund og Sørumsand til Oslo fordi kapasiteten på toget er for dårlig.

– Vi ser at det er overfylte tog på enkelte linjer og har nå besluttet å iverksette et knippe med tiltak, sier Tom Ingulstad, som er konserndirektør for NSB persontog. I tillegg til direktebussene, skal kapasiteten på enkelte togavganger økes. De første tiltakene settes i verk allerede onsdag.

* Rushtidsavgangene på Kongsvingerbanen mellom Lillestrøm og Asker forsterkes med et ekstra togsett.

* Toget som går fra Dal til Oslo klokken 7.25 får dobbeltsett. Fra Oslo til Dal blir det satt inn dobbeltsett på toget som går klokken 16.06.

* Innen en uke skal det settes inn flere vogner på toget som går fra Drammen til Oslo klokken 6.35 og et dobbeltsett på avgangen klokken 7.05.

Denne uken har det kommet fram historier om at folk besvimer på tette, varme og overfylte tog. Ingulstad sier selskapet har jobbet siden jul med å finne ut hvordan kapasiteten kan bedres og at den siste tidens oppmerksomhet har fremskyndet dette arbeidet.