Anleggsmaskin funnet i sjøen

Anleggsmaskinen som havnet i sjøen i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane, ble lokalisert tirsdag ettermiddag. Føreren er fortsatt savnet.

Letingen etter en antatt omkommet mann ble gjenopptatt i 12-tiden tirsdag. En miniubåt ble satt inn i søket, og etter et par timer ble det gjort funn, skriver Bergens Tidende.

– Dumperen ble funnet på 230 meters dyp klokken 14.15. Det er ikke tegn til den savnede inne i dumperen. Det blir nå søkt i området rundt denne, sier Inge Værøy, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Det var mandag kveld at anleggsmaskinen, en dumper, havnet i sjøen øst for ferjekaia ved Eikenes i Askvoll. Ulykken skjedde ved et område der det arbeides med å bygge ny tunnel i Dalsfjordsambandet.

– Kast i kast ned i fjorden
Politiet antar at føreren, en 25 år gammel mann fra Ørsta i Møre og Romsdal, er omkommet. Det ble igangsatt leting med dykkere og fjernstyrt miniubåt ned til 120 meters dyp uten resultat. Kun en lysende hodelykt ble funnet i fjorden.

– Kjøretøyet har gått kast i kast ned i fjorden, så det er vanskelig å si om man finner fører og kjøretøy på samme sted, sier operasjonsleder Wenke Hope til NRK.

Letingen ble tirsdag formiddag gjenopptatt med utstyr som gjør det mulig å søke ned mot 300 meters havdyp. Ifølge lokalavisen Firda er det 10-15 meter ned til sjøen der dumperen kjørte utfor. Lokalkjente opplyser at fjorden i det aktuelle området er opptil 250 meter dyp.

Det blir også gjort søk langs land med ambulansebåten Askvoll.

Politiet etterforsker
Den savnede 25-åringen kjørte pukk fra Eikenestunnelen da ulykken skjedde. Kolleger var tirsdag formiddag samlet på Askvoll hotell før de dro til ulykkesstedet, melder NRK.

Arbeidet i området er stanset mens politiet foretar undersøkelser. Vegvesenet bistår politiet med undersøkelser på land og ved tunnelen. Arbeidstilsynet er også koblet inn i saken.