Setter fokus på like konkurransevilkår

MEF vil bruke 2013 til å øke fokuset på like konkurransevilkår i anleggsnæringen.

Arnstein Repstad, styreleder i MEF, tok opp den sterkt økende konkurransen fra utenlandske entreprenører, da han innledet årets utgave av Anleggsdagene.

- I 2012 så vi at utenlandske entreprenører strømmet til Norge som aldri før. Vi legger merke til at utenlandske entreprenører stadig tar en større del anleggskontraktene som lyses ut. Vi er meget opptatt av at de norske selskapene får like konkurransevilkår som de utenlandske. Det skal ikke være forkskjell og dette vil MEF ha fokus på i 2013, sier Repstad.

- Vi ønsker den utenlandske konkurransen velkommen for konkurranse har vi godt av. Vi sier heller ikke at det er store forskjeller i konkurransevilkårene, men vi vil være sikre på at alle overholder de samme kravene. I mange år har det vært både rykter og saker rundt utenlandske arbeidere i byggebransjen og nå ser vi at dette også er noe som kommer i anlegg. Dette må vi ta på alvor og sette fokus på for det vil både norske og utenlandske selskaper tjene på, fortsetter Mefs styreformann.

Repstad kom også inn på forslaget til NTP for perioden 2014 til 2023, som mange i bransjen har store forventninger til. Han mener en økning i rammene på 45 prosent, som de fleste politikere snakker om, er et absolutt minimum.

- Det er viktig at en ambisiøs plan følges opp med praktisk politikk og bevilgninger i de årlige statsbudsjettene. Jeg forventer at regjeringen i denne omgang også vurderer andre finansieringsløsninger enn kun løpende bevilgninger over statsbudsjettet, uttaler Repstad.

Se programmet og last ned foredrag fra Anleggsdagene her