Kärcher endrer farge på alle profesjonelle maskiner

Kärcher foretar nå en betydelig profilendring som omfatter produktene i forretningsenheten Professional.

Endringen innebærer forandring av farge fra gult til antrasitt for alle profesjonelle produkter.

- Men selv om produktene nå skifter farge, har Kärcher fremdeles gult blod i årene. Vi leverer fortsatt rengjøringsløsninger og  kvalitetsprodukter selv om fargen blir ny. Med dette blir det et sterkere skille mellom profesjonelle produkter og produkter for hjem og hage, som beholder den gule Kärcherdrakten. Det er viktig å ivareta gulfargen som har vært et varemerke i nesten 40 år. I 1974 gjennomførte Kärcher nemlig et omfattende re-design av både produkter og image, som medførte endring av produktfarge fra blått til gult. Dette er altså den andre store fargeendringen i selskapets historie, men nå ligger det mer bak enn kun et ønske om fornying, heter det i en melding fra selskapet.

Beslutningen om antrasittprodukter i alle profesjonelle produktkategorier er en del av en strategisk kundefokusert omstrukturering.

- Markedsundersøkelser og tilbakemeldinger fra kunder er bakgrunnen for at Kärcher foretar denne endringen. Kunden er det aller viktigste for oss, og vi er nødt til å lytte til deres ønsker, forklarer ledelsen i Alfred Kärcher GmbH & Co. KG. Det første skrittet ble tatt i 2010 da de endret farge på alle sine profesjonelle produkter beregnet for rengjøringsselskaper og renholdsfirmaer. Da ble fargen på alle de største feiemaskinene, støvsugerne og produktene innen gulvvask endret til antrasitt, skriver selskapet.