Millionprosjekt på Tonsenhagen skole ut på anbud

Tonsenhagen skole i bydel Bjerke i Oslo, skal utvides med ca. 2.000 kvadratmeter for å ta imot 630 elever.

Utvidelsen inkluderer nye undervisningsrom, ny gymsal, aktivitetskole og bibliotek, samt en utvidelse av personalrommet. Totalrammen for prosjektet er på ca. 60 millioner kroner, og Undervisningsbygg legger prosjektet ut til anbud i starten av februar.

Utvidelsen omfatter to nye tilbygg til den eksisterende skolen, samtidig som Undervisningsbygg også skal oppgradere den universelle tilgjengeligheten på skolen.

- Dette innebærer riving av noen eksisterende vegger, nye dører og andre innvendige mindre justeringer og oppussing av Aktivitetsskolen, samtidig som det også skal etableres en ny hovedinngang og heis for å sikre fremkommeligheten til funksjonshemmede, forteller Knut Vidar Gule, prosjektleder i Undervisningsbygg som håper på god respons i markedet. Prosjektet gjennomføres med en hovedentreprise (alle byggfag, felles rigg og utomhusarbeider) og med sideentrepriser for rørlegger-, ventilasjons- og elektroarbeider.

De nye tilbyggene vil bestå av toetasjes bygg i tegl, som blir en naturlig forlengelse av det eksisterende skoleanlegget. I tillegg planlegges det to teglbygg som går over én etasje, samt ett tilbygg for bibliotek med mye glass og stor åpenhet.

- Arbeidet skal utføres med skole i drift, og oppstarten er i april 2013. Dette er et spennende prosjekt, og elevene og nærområdet vil få et flott og moderne skoleanlegg ved ferdigstillelsen, utdyper prosjektlederen. Prosjektet skal i sin helhet være ferdigstilt til skolestart 2014.