Norgeodesi med to nye oppmålingsinstrumenter

Norgeodesi AS skal presentere to helt nye oppmålingsinstrumenter på Anleggsdagene 2013 på Gardermoen.

Den ene nyheten er en 3D-laserskanner fra Trimble som nå skal være særs kompakt og brukervennlig. Den andre nyheten er en lasermottaker fra Spectra som måler avstanden ned til bakken automatisk.

- Disse to nyhetene som nå presenteres på Anleggsdagene karakteriserer Norgeodesi sin satsing på å gjøre teknologiske oppmålings løsninger tilgjengelig til effektiv drift i anleggsbransjen og være markedsledende leverandør inne lasere for bygg og anlegg, sier adm. direktør Joh Einar Solhaug i Norgeodesi.

3D-laserskanner har i lengre tid vært brukt av oppmålingsfirma og entreprenører for prosjektering og til nøyaktig karlegging, for eksempel av fasader, BIM prosjekter og så videre.

- Men nå har Trimble gjort denne teknologien tilgjengelig også for anleggsbransjen for blant annet til infrastruktur, tunnel, veibygging og masseberegning og å videre, sier Solhaug.

Laser Scanneren, Trimble TX 5 er kompakt og har alle funksjonsinnstillinger og lagring integrert.

- Den er nå faktisk like enkel i bruk som et digitalkamera. Trimble TX5 måler en presis, virtuell kopi av virkeligheten i millimeter-presisjon med 976 000 målepunkter per sekund, sier han.

Spectra digital stang (DigiRod), DR 400 er en lasermottaker som måler avstanden ned til bakken automatisk. Den poresenteres for første gang i Norge på Anleggsdagene.

- På Anleggsdagene i fjor presenterte Norgeodesi en helt ny universallaser, Spectra UL 633 som kan brukes som tofalls-laser, byggelaser, grøftelaser, planlaser. Denne er solgt i et utrolig antall og Norge er et av de landene som denne laseren er mest utbredt i. Nå er vi stolt over å kunne presentere en planlagt oppfølging - lasermottakeren DR 400, som måler avstanden automatisk ned til bakken, enten det er ned i vanskelig tilgjengelige grøfter, eller på en veikropp, byggeplass og så videre. Så nå trenger du ikke dra med deg laserstangen med tilbehør. Du kan nå oppnå nøyaktige høyder direkte på laser mottakeren, med Spectra "digital stang", DR 400, sier en fornøyd Solhaug.