Timo Vikström ny adm dir i Lemminkäinen Norge

Timo Vikström, senior vice president, Skandinavia i Lemminkäinen International Ltd, har blitt utnevnt til ny administrerende direktør for Lemminkäinen Norge AS.

Utnevnelsen gjelder fra 16. januar 2013.

- Dette er gjort i samarbeid med Finn Halvor Skaardal, som vil fortsette som viseadministrerende direktør, sier Timo Kohtamäki, president og CEO i Lemminkäinen Group.

- Dette er en meget god løsning og jeg er meget tilfreds med at Timo Vikström tar over som administrerende direktør. Det er behov for å styrke ledelsen av selskapet, spesielt etter oppkjøpet av Mesta Industri og integrasjonsprosessen som fulgte i kjølvannet. Vikström og jeg jobber meget godt sammen og jeg ser fram til å få en mer normal arbeidsbelastning, sier Skaardal.

- Ved å styrke ledelsen i Norge sikrer vi at de planlagte tiltakene blir gjennomført hurtig og at integrasjonsprosessen ferdigstilles. Dette vil gi oss de synergiene vi hadde planlagt med, og få Lemminkäinen Norge opp på et mer lønnsomt nivå etter et mindre tilfredsstillende 2012. Dette gir oss de beste forutsetninger for et godt år i 2013, sier Skaardal.

I løpet av de 2,5 årene Finn Halvor Skaardal har vært administrerende direktør, har Lemminkäinen Norge doblet sin netto omsetning og blitt en betydelig aktør i det norske asfaltmarkedet.

Timo Vikström har vært ansvarlig for den skandinaviske asfaltvirksomheten siden 2009.

- Jeg vet vi har et dyktig og dedikert team i Norge som vil gjennomføre den nødvendige snuoperasjonen. Jeg berømmer Finn Halvor sin innsats og er meget tilfreds med at han blir med oss helt frem til han går av med pensjon ved utgangen av 2014, sier Vikström.

Timo Vikström begynte i Lemminkäinen i 2001. I tillegg til å være administrerende direktør, vil han fortsette sin rolle som senior vice president for asfaltvirksomheten i Norge, Sverige og Danmark. Timo Vikström sitter i executive team for International Operations business-segmentet, og rapporterer til Henrik Eklund, executive vice president, International Operations.