Kriseteam bistår familien etter dødsbrann i Hedmark

Tre personer, trolig en mor og to av hennes barn, er funnet døde i ruinene etter en brann i Nord-Odal i Hedmark. Faren og parets tredje barn var bortreist da brannen startet natt til søndag.

Operasjonsleder Terese H. Bylterud i Hedmark politidistrikt opplyser at politiet avventer obduksjonsrapportene før de kan bekrefte identiteten på de tre med sikkerhet.

Etter politiets opplysninger var kvinnen og hennes to barn hjemme da brannen startet.

– Det bor fem personer i huset; mor, far og tre barn. Mannen har kommet hjem fra jobb i Oslo. Ett av barna var bortreist da det begynte å brenne, mens mor og to barn har status som savnet, sa operasjonsleder Jørn Akre i Hedmark politidistrikt til NTB søndag morgen.

Fikk krisehjelp

Stasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon sier at faren i familien ble tatt hånd om først av politiet, og deretter kommunens kriseteam, da dro hjem fra jobb i Oslo til det brennende huset natt til søndag.

– Det siste barnet i familien kom også til stedet for å møte faren. Den nærmeste familien er nå samlet, og kriseteam med prest er sammen med familien, sier Berntsen til Glåmdalen.

Brannårsaken er foreløpig uklar.

– Nå er prioritet én å ta hånd om de omkomne og la politiets kriminalteknikere få utføre jobben sin. Dessuten må brannvesenet fortsatt drive etterslukking, sier Berntsen.

Mannskapet som var ute på stedet er også debrifet etter den tragiske hendelsen natt til søndag.

Obduksjonssvar mandag

Det var klokken 1.24 natt til søndag at politiet fikk melding om brann i en toetasjes enebolig ved Størjen i Nord-Odal kommune.

Røykdykkere tok seg inn i huset tidlig søndag morgen, men sikten var dårlig på grunn av mye vanndamp og vanskelige forhold. Etter hvert fant de imidlertid tre omkomne personer.

Obduksjonen vil tidligst kunne gi svar om identifikasjon mandag.

Hele ni personer er bekreftet omkommet, og én er fortsatt savnet, etter branner her til lands bare denne uka.(©NTB)