Norconsult kjøper dansk rådgiver

Norconsult har overtatt alle aksjene i det danske rådgiverfirmaet Wessberg A/S med 50 medarbeidere og styrker sin posisjon i Danmark.

Norconsult har overtatt alle aksjene i det danske rådgiverfirmaet Wessberg A/S med 50 medarbeidere og styrker sin posisjon i Danmark.

Wessberg fortsetter sin virksomhet som et heleid datterselskap av Norconsult og forblir i dagens kontorlokaler i Herlev/København.

Det danske selskapet har drevet rådgivende ingeniørvirksomhet siden 1965 og har kontor i Herlev utenfor København. Wessberg besitter en solid erfaring fra et stort antall gjennomførte byggeoppgaver for både offentlige og private bygg­herrer. Selskapet medvirker med rådgivning, prosjektering, byggeadministrasjon og byggeledelse ved så vel nybygg som byggfornyelse. Selskapet har ca. 50 medarbeidere.

Naturlig og planlagt
I en pressemelding står det at overtakelsen skjer som et re­sultat av et naturlig og planlagt generasjonsskifte hvor de nåværende eiere, adm. direktør Stig Wessberg og teknisk direktør Per Korsgaard, har prioritert videreføring av virksomheten med de kjerneverdier som virksomheten har vært kjent for, i snart 50 år. Samtidig får Wessberg A/S sine medarbeidere og kunder del i de synergier og breder­e kompetansemiljøer som naturlig følger av å være en del av et større internasjonalt orientert rådgiverkonsern.

– Det har vært viktig for eierne å se til at Wessberg blir videreført med den samme fokus på profesjonalisme og troverdighet som vi har prioritert. Samtidig har det vært vesentlig å påbegynne et naturlig generasjonsskifte på et tidspunkt hvor vi stadig brenner for arbeidet, og hvor vi ennå i en årrekke kan medvirke aktivt til å posisjonere Wessberg som en av de sterkeste rådgivningsvirksomheter i Danmark innenfor byggeområdet, kommenterer administrerende direktør Stig Wessberg.

Stig Wessberg fortsetter som administrerende direktør og Per Korsgaard som teknisk direktør. Alle øvrige ansatte fortsetter også i sine stillinger etter overtakelsen.

Rustet for fremtiden
– Norconsults overtakelse av Wessberg er strategisk begrunnet. Samlet skal overtakelsen ruste virksomhetene til møtet med fremtidige markedsmessige og faglige utfordrin­ger, styrke grunnlaget for fortsatt vekst og sikre trygge arbeidsplasser, kommenterer Norconsultsjef John Nyheim som fortsetter:

– Med kjøpet av Wessberg styrker vi vår stilling i Danmark ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent rådgivermiljø. Wessberg og Norconsult har samme syn på fremtiden, og både forretningsmessig og kulturelt passer våre to virksomheter sam­men. Kjøpet er et løft for oss, og det vil sette oss i stand til at håndtere helt nye oppgaver i Danmark, sier han.

Stig Wessberg deler denne oppfatningen.

– Vi ser frem til å bli en del av et slagkraftig og tverrfaglig skandinavisk rådgivermiljø. For at vi fortsatt kan imø­tekomme våre kunders komplekse behov, er vi hele tiden nødt til å utvikle vår kompetanse og evne til å arbeide tverrfaglig. Her vil Norconsults brede kompetansebase hjelpe oss til å stå enda sterkere i markedet og i konkurransen om oppgavene. Samtidig vil det styrke våre muligheter for både å fastholde og tiltrekke de beste medarbeidere så vi fortsatt kan betjene både nye og tidligere kunder profesjonelt og troverdig, sier han.

Norconsult Danmark A/S flytter inn i Wessbergs kontorlokaler i Herlev/København så den samlede virksomhet og alle dens medarbeidere, kunder og sam­arbeidspartnere fra starten kan få fordeler av virksomhetsovertakelsen.

Norconsult er Norges største tverrfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Selskapet er eiet av de ansatte og har ca 2550 medarbeidere, fordelt på 1850 i Norge og 700 i utlandet.