To vil utbedre veg langs Austefjorden

De har vært tilbudsåpning på den 3,5 kilometer lange strekninga på framtidig E39 mellom Årset og Geitvika i Austefjorden i Volda kommune, melder vegvesen.no.

Det kom inn to tilbud på arbeidet, og de varierte med fire millioner kroner.

- Det ble litt mindre konkurranse om denne jobben enn vi på forhånd hadde trodd, sier prosjektleder Oddbjørn Pladsen.

Følgende entreprenørfirma har levert inn tilbud:

Volda Maskin AS 28,7 millioner kroner
K.A. Aurstad AS 32,7 millioner kroner

Prosjektet omfatter utbedring av eksisterende veg mellom strekninga Løvikneset-Årset og den nyåpna Kvivsvegen i Geitvika, ei strekning på 3 435 meter. Mens vi ved Aurstadelva delvis må bygge helt ny veg.

Vegbredden på strekninga økes fra ca 6,5 meter til stamvegstandard på 8,5 meter. I tillegg skal vi utføre andre trafikksikkerhetstiltak som blant annet utjevning av sideterreng, utbedring av avkjørsler og siktsoner, samt nytt asfaltdekke og rekkverk.

Vi må trolig bygge ny bru over Aurstadelva, og Geitvikbrua skal utvides i bredden. Dette arbeidet utlyses som en egen entreprise på slutten av 2013.

Planlagt oppstart av arbeidet mellom Årset og Geitvika er i begynnelsen av mars. Det aller meste av arbeidet skal etter planen stå ferdig sammen med strekninga Løvikneset-Årset i oktober/november 2013.

- Med utbedringa av vegen mellom Årset og Geitvika, får vi ei ny og trafikksikker strekning på 36 kilometer mellom Grodås i Hornindal og Volda – uten store standardsprang, seier avslutter Oddbjørn Pladsen.