Brann stenger tunnel i nord

Brattli-tunnelen antatt stengt i minst 2-3 uker på gbrunn av brann. Omkjøring via fergestrekningen Bognes-Skarberget eller Bognes-Lødingen.

Det var torsdag kveld at et vogntog på tur sørover oppdaget brann i hengeren sin på tur gjennom Brattli-tunnelen på rv. 827. Hengeren ble igjen i tunnelen, ca. 300 meter fra inngangen i sør. Fredag ettermiddag brenner det fortsatt i tunnelen.

Tunnelen stengt

Avdelingsdirektør i Midtre Hålogaland Vegavdeling, Geir Jørgensen, sier at det er for tidlig å si noe om skadeomfanget. – Før vi vet noe om skadeomfanget er det vanskelig å si noe helt konkret, men vi antar at tunnelen blir stengt minst 2-3 uker. Entreprenøren vår ankommer mandag med utstyr for å starte rensk av tunnelen, så får vi ta det derfra.

Omkjøringsalternativer med ferge

Det er omkjøringsalternativer via fergestrekningen Bognes-Skarberget eller Bognes-Lødingen. – Det er spesielt tungtransport som benytter denne strekningen, så vi kommer til å ha fergekapasiteten under observasjon så lenge tunnelen er stengt. Dersom vi ser at det blir behov for det øker vi kapasiteten, enten ved å sette inn ekstra avganger, eller ekstra fartøyer, sier Jørgensen.

Anslår minst 2-3 ukers opprydding

Vogntoget som kom i brann var lastet med 27 tonn brunost. – Det er antakelig ikke lasten som brenner fortsatt. Brattli-tunnelen har usikret PE-skum, som vi regner med er årsaken til at det brenner fortsatt. Vi anslår at oppryddingen vil ta minst 2-3 uker, og da kan det hende vi åpner tunnelen med restriksjoner på fart, blant annet fordi den vil mangle lys, sier Jørgensen.