Majateknobygg-eier begjærer eget selskap konkurs

Morten Christensen, som eier en tredel av aksjene i Majateknobygg-konsernet, krever ti millioner kroner av Maja Eiendom.

Nå begjærer Christensen Maja Eiendom konkurs. Selskapet er heileid av Majateknobygg.

Ifølge Adressa.no, som melder om saken i dag, kommer konkursbegjæringen på bakgrunn av et lån Christensen skal ha gitt til selskapet mot slutten av 2010.

Advokat Brynjar Østgård sier kravet er på nær 10 millioner kroner. Lånet skal ifølge avisen ha forfalt den 6. mars i fjor.

Christensen eier Majateknobygg-konsernet sammen med Ola Sirnes og Jan Erik Steen. Steen, som i dag er konsernsjef, skriver følgende i en e-post til Adresseavisen:

- Jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker å kommentere en sak hvor en medeier og samarbeidspartner gjennom 18 år tar slike virkemidler i bruk mot eget selskap i en ellers krevende tid.

Ola Sirnes har ikke ønsket å kommentere saken.

Morten Christensen sier til bygg.no at han i mer en ett og et halvt år har forsøkt å få en ordning i denne saken, men han har ikke lykkes. Christensen har hatt svært liten innflytelse i driften og utviklingen av selskapet de siste årene til tross for at han eier en tredjedel av aksjene.

Etter at Christensen har kommet med en rekke ulike forslag også i den siste tiden, fant han ingen annen utvei enn å gå til dette skrittet.

- Det er med tungt hjerte, men jeg må selvsagt også tenke på mine interesser. Nå er det i realiteten banken som styrer, og de er i alle fall opptatt av å sikre sine interesser, sier han.