Svevia vinner to nye kontrakter i Norge

Svevia AS har levert det laveste anbudet til Statens vegvesen for drift og vedlikehold av veiene i driftsområdene Gauldal – Oppdal samt driftsområdet Røros. De to anbudene har en samlet verdi på 396 millioner kroner.

– Med disse oppdragene styrker vi vår stilling i det norske markedet innenfor drift og vedlikehold av veier og infrastruktur. Geografisk grenser Gauldal-Oppdal til vårt driftsområde på Sunndalsøra samtidig som Røros grenser til vårt svenske driftsområde i Sveg. Dette er naturligvis attraktivt og gir oss gode muligheter i disse geografiske områdene, sier Mathias Rönholm, adm.dir. i Svevia AS.

Svevia AS har fra tidligere oppdraget for vedlikhold av veiene i driftsområdene Mosjøen og Sunndalsøra i Norge.

– Med de store satsingene som planlegges på infrastruktur er Norge et svært interessant satsingsområde. Og Svevia er på plass. Dette føles riktig bra. Med ansvaret for fire driftsområder har vi en bra og trygg grunn som gir oss mulighet til å se på flere oppdrag i området. Men først skal vi etablere oss og vi starter nå arbeidet med å finne samarbeidspartnere og medarbeidere i området, sier Mathias Rönholm.

Oppdraget Gauldal – Oppdal består av 729 kilometer vei og avtalen strekker seg over 5 år.

Oppdraget Røros består av 372 kilometer vei og avtalen strekker seg over 7 år.

Statens vegvesen skal først kvalitetssikre anbudene før kontrakten skrives under.