Fylkesmannen i Oppland og vegvesenet enige

I forrige uke ble Statens vegvesen og fylkesmannen i Oppland enige om å legge frem forslag til kommunedelplan for strekningen for E16 Eggemoen – Kleggerud, skriver vegvesen.no.

Da hadde fylkesmannen trukket innsigelsen, som ble fremmet i fjor høst.

– Vi er meget lettet over at innsigelsen nå er trukket, og er glad for at forslaget til kommunedelplan nå kan legges frem for vedtak i kommunene Jevnaker og Ringerike, sier prosjektleder i Statens vegvesen Anne Brit Moen. – Det er svært viktig at kommunedelplanen er vedtatt for å bli prioritert i Nasjonal Transportplanplan (NTP).

For å kunne komme i gang med bygging så raskt som mulig, har Statens vegvesen allerede startet reguleringsplanarbeidet. Forslaget til reguleringsplan for hele strekningen Eggemoen - Kleggerud - Olum vil være klart våren 2013. Når vi kan starte bygging er avhengig av den prioritering som prosjektet får i Nasjonal transportplan. Regjeringen skal våren 2013 legge frem forslaget til ny Nasjonal transportplan.

Bakgrunn
Høsten 2012 la fylkesmannen i Oppland inn innsigelse til Statens vegvesens forslag til kommunedelplan. Innsigelsen fra Fylkesmannen i Oppland ble lagt frem på grunn av jordvernhensyn. Statens vegvesen anbefalte opprinnelig et forslag som beslagla noe mer jord enn det alternativet som landbruksavdelingen hos fylkesmannen ønsket. I møtet forrige uke ble partene enige om en løsning der man bruker noe mindre fullverdig dyrka mark. Det skal i tillegg sees på muligheten for å dyrke opp nye arealer som kompensasjon for det som går tapt.

Fylkesmannen i Buskerud hadde ingen innsigelser mot planen.

Fakta om strekningen
Strekningen E16 Eggemoen - Kleggerud er 3,8 kilometer lang, og er en del av nye E16 som går fra Bergen i vest til Gävle (Sverige) i øst. Målet er å få en effektiv og trafikksikker ferdsel for alle trafikanter. De stedlige kvalitetene blir ivaretatt, bomiljøet langs veien blir tryggere, og det blir et sammenhengende tilbud til gående og syklende. Når all gjennomgangstrafikk i Jevnaker nå kan legges utenom sentrum, bidrar det også til en positiv tettsteds- og næringsutvikling i Jevnaker.