Må eierne av bygg betale for nødnett-skandalen?

Nå varsler Direktoratet for nødkommunikasjon at bygningseiere kan måtte ta regninger på opp mot én million kroner selv, skriver Aftenposten. Dette viser at denne skandalen er mye mer alvorlig enn det vi har fått høre hittil. Hva blir det neste?

Lenge har det vært kjent at det nye nødnettet fungerer dårlig innendørs mange steder. For å kompensere for dette må det installeres nye sendere, og de ansvarlige i direktoratet vil da velte regningen over på eierne av de ulike bygningene. Dette er etter vårt syn toppen av frekkhet.

Vi har fulgt Aftenpostens opprulling av nødnett-skandalen, og vi synes avisen har gjort en meget god jobb. Dessverre føyer dette seg inn i rekken av andre store investeringer hvor det offentlige har vært deltaktig i de siste årene. Det synes mer å være regelen at mye går ”rett vest” og at alle kostnadsoverslag eksploderer.

Men det synes som ingen blir holdt ansvarlig for alle feile valg. Vi ser en ansvarspulverisering som helt mangler sidestykke. Har folk i det private næringsliv gjort så mange tabber hadde de fått sparken for lenge siden.

Ett av stedene hvor politiet har problemer med nødnett-dekningen er på Grand Hotell i Oslo. Dette hotellet brukes ofte til statsbesøk og andre store arrangement hvor det er behov for ekstra sikkerhet. Hvorfor kan ikke politiet få mobile basestasjoner for bruk ved ulike anledninger?

Da Stortinget vedtok nødnett-investeringene som da var på 3,6 milliarder kroner, ble det garantert at det ikke ville være problemer med dekningen innendørs. I ettertid har det vist seg å være store problemer med dekningen – ikke bare innendørs, men også utendørs. Siden har regningen gått til himmels.

Les mer om saken på Aftenposten.no:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Myndighetene-krangler-om-hvem-som-skal-betale-for-nodnett-problemer-7090837.html