Tidenes elementkontrakt til Loe Betongelementer

Loe Betongelementer AS har signert det som trolig er tidenes største betongelementkontrakt i Norge. Kontrakten har en verdi på 223 millioner kroner.

Rekordkontrakten gjelder levering av ulike elementer til kjempebygget som HENT setter opp på Fornebu for Fornebuporten. Kontrakten HENT signerte før jul har en verdi på 2,15 milliarder kroner og skal være den største enkeltstående kontrakten innen byggevirksomhet som er inngått i Norge noensinne.

– Vi er selvsagt strålende fornøyde med å ha signert denne avtalen med HENT. Dette er vår desidert største kontrakt noen sinne, sier administrerende direktør Geir Høybråten i Loe Betongelementer til Byggeindustrien.

Det er en lang rekke ulike produkter som skal leveres og monteres til prosjektet. Dette inkluderer blant annet hulldekker, dt-elementer, massive vegger, søyler, bjelker, stålkonstruksjoner og så videre.

– Totalt skal det leveres ca 75.000 kvadratmeter dekkeelementer til prosjektet. Størstedelen av dette er hulldekker, legger Høybråten til.

Dette bidrar selvsagt til at det vil bli fortsatt stor aktivitet i fabrikken på Steinberg i tiden fremover. Leveransene starter ca 1.oktober 2013 og skal vare ut 2014.

Loe vil sannsynligvis øke bemanningen noe for å ta hånd om gigantleveransen til prosjektet på Fornebu.

I forrige uke meldte vi at Loe Betongelementer nå skal bygge en ny hulldekkefabrikk på Kløftfoss i Modum kommune i Buskerud, som de mener vil bli Europas mest moderne.