Nye oppdrag til Alliero

Håndverksgruppen Alliero har nylig signert en rekke viktige avtaler fordelt på fagområdene rehabilitering, vedlikehold og elektro.

– Vi har ferdigstilt og påbegynt mange viktige prosjekter i det siste, og ser lyst på 2013, sier konsernsjef Amund Alm.

Alliero er en ledende aktør innen rehabilitering og restaurering av eiendom, og alene om å tilby de fleste typer håndverkstjenester fra eget hus. Kompetansebredden gjenspeiles i de nye oppdragene, som blant annet omfatter en rekke offentlige prestisjeoppdrag, rehabilitering av en 15-etasjers boligeiendom og en elektroentreprise for lyssetting av Ekeberg Skogspark.

Prestisjekunder
Alliero-avdelingen Bratfoss Restaurering har inngått rammeavtaler med Statsbygg Øst om vedlikehold av Oslo Politidistrikts bygninger og De Kongelige Statseide eiendommer. I tillegg har avdelingen fått kontrakter for restaureringsarbeidene på Eidsvollsbygningen og vindusutskiftning i Fiskeridepartementet.

Storprosjekt i Hareveien 10
Alliero har nylig igangsatt utendørs rehabilitering av Hareveien 10 på Kjelsås, en trygdebolig på 15 etasjer med en lavblokk som sidefløy. Oslo kommune v/ Boligbygg Oslo KF er byggherre, mens MILLAB Consult AS representerer byggherren som prosjektleder.

Kontrakten har en verdi på 22 millioner kroner, og prosjektet vil beskjeftige ca 20 personer fra Alliero frem til ferdigstillelse i juli 2013. Arbeidene omfatter blant annet betongrehabilitering, maler- og blikkenslagerarbeider, utskifting av isolasjon og påføring av luftet pussystem på 2.200 kvm fasade, utskifting av ca 250 vinduer samt panel på sidefløyen.

Ekeberg Skogspark og KLP Eiendom
Alliero-selskapet HK Elektro har fått en entreprise på elektroarbeider for parkbelysning i skulpturparken Ekeberg Skogspark, som planlegges åpnet i september 2013. Arbeidet utføres for Christian Ludens Ringnes' stiftelse og starter på nyåret 2013.

HK Elektro har samtidig signert en rammeavtale med KLP Eiendom, som åpner for bruk av selskapets elektrotjenester ved KLPs eiendommer i Oslo.

Høy aktivitet
De siste to årene har vært meget aktive for Alliero, med rehabilitering, ombygging og vedlikehold ved flere hundre private og offentlige eiendommer. Selskapene i gruppen har blant annet ferdigstilt betydelige rehabiliteringsarbeider ved Mathallen på Vulkan, gamle Østbanehallen og en rekke større borettslag, restaureringsarbeider ved Eidsvollsbygningen og Stortinget samt ombygging av en rekke gamle industribygg til moderne leiligheter.

- Vi legger enda et aktivt og utfordrende år bak oss, og er stolte og glade for å kunne bidra til å bevare og revitalisere så mange viktige offentlige og private bygg. Samtidig har ordretilgangen vært god, og de nye avtalene gjør oss svært optimistiske til året som kommer, sier konsernsjef Amund Alm.