Ølen Betong kjøper Sandnes Betong

Ølen Betong er i gang med en storsatsing i Stavangerregionen, og kjøper nå 50 prosent av Sandnes Betong AS.

– Dette er et av våre største oppkjøp, sier administrerende direktør Svein Atle Berge og forretningsutvikler Arne Haldorsen i Ølen Betong.

Det er selskapet K. Vaule Holding som har overdratt sin aksjepost i selskapet Sandnes Betong AS, til Ølen Betong.

– Denne avtalen medfører at Ølen Betong kjøper halvparten av betongselskapet, legger Berge til.

Selskapet er ellers er eid 50 prosent av Stangeland Gruppen. Sandnes Betong produserer ferdigbetong til Stavanger-regionen og Nord-Jæren. Med dette kjøpet eier Ølen Betong også 75 prosent i Agder Betong.

– Vi i Ølen Betong ser på dette oppkjøpet som en strategisk riktig beslutning som passer inn selskapet sin satsning for fremtiden. Ølen Betong er nå eier i en rekke betongblandeverk i Hordaland, Rogaland og begge Agder-fylkene, men har også mobile betonganlegg, samt flere betongstasjoner i Nord-Norge og i Russland, sier Haldorsen.

Ølen betong har gjennom en lengre periode ønsket å komme sterkere inn i Stavangerregionen, og nå får selskapet mulighet til videre vekst gjennom samarbeidet med Stangeland Gruppen.

Sandnes Betong omsetter for ca 80 millioner kroner og de leverer rundt 70.000 kubikkmeter betong i året.

– Vi blir gjennom oppkjøpet en sterk aktør i dette området, legger Berge til.

Oppkjøpet fører til at Ølen Betong nå er inne som eier på 17 stasjoner for ferdigbetong i Norge, to elementfabrikker, en betongvarefabrikk med flere utsalg av betongvarer, samt elementfabrikk og betongblandeverk i Russland.