Nytt tap for Løvenskiold i striden om Hakloa

Landbruks- og matdepartementet opprettholder vedtaket som gir husmannssønnen Jo Arne Ødegård retten til å kjøpe barndomshjemmet Vestre Hakloa fra godseier Carl Otto Løvenskiold.

Departementet opprettholder vedtaket Statens landbruksforvaltning (SLF) har gjort om å ekspropriere husmannsplassen Vestre Hakloa i Nordmarka utenfor Oslo, melder Nationen.

Eiendommen skal dermed eksproprieres til fordel for husmannssønnen Ødegård, som siden 1998 har kjempet for retten til å overta barndomshjemmet. Han fikk i 2005 medhold i retten. Grunneieren anket dommen til Høyesterett, som i 2009 på nytt avgjorde saken til Ødegårds fordel. En ny klage ga samme resultat i 2011, men staten gjorde en formell feil, og Ødegård måtte søke på nytt.

Løvenskiolds advokat Bjørn Stordrange utelukker ikke ny anke.

– Etter min vurdering kan det reises tvil om vedtaket er i samsvar med loven, fordi loven krever klar interesseovervekt for å ekspropriere. Vi har ennå ikke tatt stilling til hvordan dette skal angripes videre, sier han. Et søksmål mot staten er et av alternativene Løvenskiold vurderer. (©NTB)