Byggenæringen med egen klasse i Holmenkollstafetten

Byggenæringen har tradisjonelt vært godt representert i Holmenkollstafetten. Nå har BackeGruppen sammen med Kreftforeningen og arrangøren av Holmenkollstafetten (Tjalve IL) opprettet en egen klasse for byggenæringen i årets utgave av massemønstringen.

Slik melder du ditt lag på:

Meld på ditt lag i klasse A1, skriv ”Byggebransjen for Kreftforeningen” i bransjefeltet og betal avgift til Holmenkollstafetten. Giro for gave til Kreftforeningen, kr 3.000 pr lag, blir sendt i posten sammen med spesiallagde armbind som brukes under løpet som et symbol på at man støtter saken. Alle lag som løper i denne puljen får treningstips og kosthold på e-post.

Les mer her

– Her kan bransjekollegaer starte side om side og konkurrere om hvem som har de sprekeste medarbeiderne. Ved å melde seg på i denne klassen løper man også for en god sak ved at 3.000 kroner per lag går til inntekt for Kreftforeningen, forteller Eirik Gjelsvik, konsernsjef i BackeGruppen.

BackeGruppen satser på å stille med minimum ett lag per selskap og håper å ha 12-15 lag på startstreken.

– Vi ønsker å motivere til at ansatte kommer seg ut og mosjonerer og at flest mulig stiller opp på en etappe som de mestrer. Dette skal være et lavterskeltilbud som motivasjon for mer trening. Den korteste etappen er på 390 meter, så konkurransen burde passe for absolutt alle, mener Gjelsvik.

Per Sletholt, leder for Tjalve IL, sier interessen for året utgave av stafetten er meget god.

– Jeg regner med at det totalt blir rundt 3.000 lag og 45.000 løpere som stiller på startstreken i Oslo 11. mai, sier Sletholt. Mange av disse løperne kommer fra byggenæringen, og Backe og Kreftforeningen håper disse nå vil samle seg i næringens nyopprettede klasse.

– Vi håper på minst 100 lag, sier Gjelsvik og Trine Nicolaysen Dahl, næringslivsansvarlig i Kreftforeningen.

BackeGruppen og Kreftforeningen inngikk i starten av 2012 et omfattende samarbeid, og har sammen kjørt flere konsepter for å øke kunnskapen rundt kreft.

– Det er slik at byggenæringen er overrepresentert i kreftstatistikken. Vi håper dette tilbudet vil være med på skape økt fysisk aktivitet samtidig som man kan få et økt fokus på ernæring, sier Nicolaysen Dahl.

Så langt har interessen for konkurransen vært god, og de håper nå næringen kjenner sin besøkelsestid.

– Man får her mulighet til å mosjonere, møte konkurrenter på en annen arena og samtidig støtte en god sak, sier Gjelsvik, som selv naturligvis stiller på startstreken.

Byggenæringens klasse er åpen for alle som driver innen bygg, anlegg og eiendom.

Det beste laget i klassen får første napp i en prestisjefylt vandrepokal fra Kreftforeningen. Ale får et armbind fra Kreftforeningen som de løper med, slik at de skiller seg litt fra mengden. Alle får også diplom fra både Kreftforeningen og stafetten.

Holmenkollenstafetten er 90 år i 2013 og arrangeres for 83. gang.