Kvinnelig driftsdirektør for seks betongfabrikker

Det er ikke hver dag en ung kvinnelig leder inntar en sjefsstilling i byggbransjen og får ansvaret for seks betongfabrikker.

Kathrine Lyngstad legger ikke skjul på at man ikke kan være hårsår for å jobbe i en mannsdominert bransje. Det viktigste handler allikevel om å kjenne sin stilling og lære av andre.

Ikke et hinder med mannsdominert miljø
– Jeg gleder meg veldig til å møte de utfordringene som kommer i min nye stilling som driftsdirektør. Det er nok fortsatt uvanlig med kvinnelige ledere i en så mannsdominert bransje, men jeg vil anbefale andre å gjøre det samme. Jeg tror det er godt for mennene å få et friskt pust av damer også, sier Lyngstad.

Den ferske driftsdirektøren har som mål å jobbe aktivt for å skape den beste og mest attraktive betongelementbedriften i landet. Hun er derfor en ivrig pådriver for rekruttering av lærlinger og studenter.

Klar over sin egen posisjon
Som ny driftsdirektør for Spenncons seks fabrikker i Verdal, Hønefoss, Hamar, Sandnes, Bergen og Hjørungavåg er ikke Lyngstad redd for utfordringer. Hun har overordnet ansvar for all produksjon, transport og montasje. God ledelse handler om å være klar over sin egen posisjon og kunnskap mener Lyngstad.

– Man må lære å bruke de gode ressursene som finnes blant ansatte, og ikke tro at man nødvendigvis er ekspert på alle felt fordi man er leder, sier den nye driftsdirektøren.

Får god støtte
I Spenncon har Lyngstad fått mye støtte av ledelsen og muligheter til å videreutvikle sin egen kompetanse. Som en lovende kvinnelig leder deltok hun på NHOs leder- og styreutviklingsprogram Female Future. Det har bidratt til motivasjon og inspirasjon til å jobbe hardt og sikte etter toppjobben.

– Vi er opptatt av å ta vare på de gode kreftene vi har i Spenncon og tilby våre ansatte kompetanseheving og videreutvikling. Vi har hatt stor tillit til Kathrine hele veien, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Spenncon.

Målrettet inngang til 2013
Lyngstad mener det er viktig for Spenncon å fokusere på selskapets konkurransedyktighet i det norske markedet. Hun vil jobbe hardt for å videreutvikle Spenncon, og fortsette veien mot høyere industrialisering. I 2013 skal Spenncon fortsette å jobbe kontinuerlig med å forbedre produksjonsmetodene sine, og utnytte materialene bedre for å minske belastningen på miljøet.

– Vi jobber hele tiden med å forbedre miljøprofilen vår, både på råvarer og ferdige produkter. Dette gjøres blant annet ved å videreutvikle betongreseptene våre til lavkarbon betong, avslutter Lyngstad.

Lyngstad har utdanning fra Høyskolen i Sør-Trøndelag innen husbyggingsteknikk og bachelor i organisasjon og ledelse. I 2006 ble hun ansatt som montasjeleder hos Spenncon Trøndelag. Siden den tid har hun også jobbet som produksjonsleder og prosjektleder, før hun ble driftsdirektør i Spenncon AS.