Loe: Skal bygge Europas mest moderne hulldekkefabrikk

Loe betongelementer AS skal bygge ny hulldekkefabrikk på Kløftfoss i Modum kommune i Buskerud. Når den nye fabrikken står klar skal den holde en meget høy standard.

– Vi skal bygge Europas mest moderne hulldekkefabrikk, slår administrerende direktør Geir Høybråten i Loe Betongelementer fast.

Går alt etter planen skal den nye fabrikken stå produksjonsklar om rundt fem år. Fullt utbygd vil denne fabrikken ha en kapasitet på 600.000 kvadratmeter hulldekker i året. Dette vil da bli en kraftig økning fra dagens nivå på 220.000 kvadratmeter i eksisterende fabrikk i Hokksund.

– Det er ikke sikkert vi kjører fullt utbygd fra dag én, men fabrikken har en kapasitet til å produsere så mye, sier en offensiv Høybråten.

Loe Betongelementer vil satse på topp moderne produksjonsutstyr i den nye fabrikken, men vil likevel gi plass til 30-40 arbeidsplasser på Kløftefoss. Dette er selvsagt velkomne arbeidsplasser for Modum kommune.

– Kommune har vært veldig positive i planleggingsarbeidet så langt, så vi har stor tro på at det videre arbeidet skal gå som planlagt. Det er imidlertid en forutsetning at omregulering til industriområde går igjennom, sier Høybråten.

Tomten på Kløftefoss er totalt på 460.000 kvadratmeter. Den er kjøpt av Morud Skog DA, er flat og uten fjell - samt at det finnes store sandforekomster.

Går det som Loe håper skal den nye fabrikken stå klar til produksjon rundt 2018.

Loe-konsernet, som blant annet består både av Loe Betongelementer og Loe Rørprodukter, satser offensivt på videre vekst. Loe Rørprodukter åpnet i slutten av 2011 en ny stor fabrikk i Hokksund.

Loe Betongelementer omsetter alene for nærmere 400 millioner kroner, mens Loe Rørprodukter omsetter for rundt 200 millioner kroner.

– Målet er at disse to selskapene skal omsette for 1 milliard kroner innen 2020. Vi må være offensive, og vi ser mange muligheter for både hulldekker og andre betongelementprodukter for tiden fremover, sier konsernsjef og eier Lars Kristoffer Loe.

Når den nye fabrikken på Kløftefoss står klar, flyttes dagens hulldekkeproduksjon ut av fabrikken i Hokksund.

- Kapasiteten i fabrikken i Hokksund er i dag sprengt, og vi har små muligheter for utvidelse. På Kløftefoss får vi vekstmulighetene vi ønsker, utdyper Høybråten.

Selskapet fokuserer i dag driften rundt østlandsområdet, men har leveranser både til Hamar og så langt sør om Kristiansand.