Bjørn Oddvar Johnsrud har gått bort

Bjørn Oddvar Johnsrud sovnet stille inn i sitt hjem 2 juledag og ble stedt til hvile i Jevnaker kirke 4. januar 2013.

Bjørn ble bare 59 år gammel, men rakk og sette spor etter seg i norsk anleggsbransje ettersom han fikk ansvar for mange krevende oppdrag.

Etter endt utdannelse og tjeneste i ingeniørvåpenet begynte Bjørn hos Ingeniør Thor Furuholmen a/s som anleggsleder. Senere ble firmaet kjøpt opp av Selmer som til sist ble kjøpt opp av Skanska. Bjørn fikk dermed være hos de ledende anleggsfirmaer i Norge i over 30 år. Han fikk ansvaret for store prosjekter innen samferdsel og kraftutbygging, bl.a:

Gjøvik Olympiske Fjellhall, Askøybroen, Nedre Vinstra Kraftverk, Trollkona Jernbanetunnel og Tyin Kraftverk.

Bjørn hadde dyp kunnskap om anleggsdrift, og behersket fremdriftsspørsmål og tekniske detaljer med et stort engasjement. Han var levende opptatt av sine medarbeidere, og gjorde sine prosjekter til forbilder innen sikkerhet. I så måte var Tyin kraftverk et gjennombrudd. I et nært samarbeid med oppdragsgiveren, Norsk Hydro, flyttet han grensene for hva anleggsbransjen mente var mulig i sikkerhetsarbeidet.

Bjørn var fargerik og frisk i replikken. I sosiale lag var han et midtpunkt som skapte liv og latter. Historiene og minne om en klassisk anleggsmann vil leve lenge. Norsk anleggsvirksomhet har mistet en personlighet – alt for tidlig.

Våre tanker går i dag til hans familie og spesielt til hans kone Eldrid og sønnen Frode.

Med hilsen fra tidligere kolleger

Kai A Sørbråten, Petter Eiken og Leo Nygænen