Vannlekkasje på Troldhaugen

Store mengder vann rant inn på Troldhaugen i Bergen etter at et utvendig rør koblet til sprinkleranlegget sprang lekk onsdag ettermiddag.

Ifølge Bergens Tidende skal flere hundre liter vann ha rent inn i museumsbygningen som tidligere var Nina og Edvard Griegs hjem.

Vaktkommandør Geir Bøe ved Bergen brannvesen kan imidlertid ikke bekrefte omfanget overfor NTB.

– Det er klart at det er kommet inn en del vann i bygningen, men omfanget vet jeg ikke, sier Bøe.

Brannvesenet fikk en automatisk melding om lekkasjen klokken 17.39. Da mannskaper fra brannvesenet i Fana kom til stedet etter kort tid, kunne de konstatere at en utvendig sprinkler var løst ut. Etter en stund ble lekkasjen stoppet.

– Vi har store ressurser på stedet. Vi vil avklare skadesituasjonen ettersom bygningens møbler, malerier og andre gjenstander må sikres før vi plasserer avfuktere i bygningen, opplyser Bøe.

Direktør for Kunstmuseene i Bergen, Erlend G. Høyersten, har ikke selv vært på Troldhaugen for å ved selvsyn se omfanget, men sier at tilbakemeldingene han har fått tyder på at bygningen ikke er påført store skader.

– Det har kommet store mengder vann inn gjennom en loftsluke, men den foreløpige rapporten jeg har fått, tyder på at ingen gjenstander er kommet til skade, og at dette foreløpig virker relativt udramatisk, sier Høyersten til NTB.