Sykkelritt på Glava-besøk

En gimmick med Glava Tour 2013 er at sykkelrittet under åpningsetappen tar en sving innom Glava-anlegget i Askim hvor det selvsagt blir stelt i stand til stor folkefest.

Det suksessrike etapperittet blir arrangert på samme tid som i fjor fra 15. til 19. mai. Det er lagt opp til nye start- og innkomstbyer.

Første etappe starter i Fredrikstad med mål i Sarpsborg. Andre etappe går fra Kongsberg til Skien.

17.mai-etappen er flyttet fra Oslo til start i Tønsberg og bryggen i byen hvor det kryr av folk nettopp denne dagen. Innkomst skjer i Drammen.

Fjerde etappe går fra Brumunddal til Lillehammer. Denne såkalte ”konge-etappen" er tøff hvor mye kan bli avgjort.

Siste etappen starter i Gjøvik og ender i Hønefoss hvor noen skikkelige stigninger sørger for at kampen om den gule trøya ikke er over før disse knallharde bakkene er passert.

Tøffere løyper
– Vi har ønsker å gjøre rittet litt mer uforutsigbart rent sportslig. Derfor er løypene tyngre enn i 2012 for å kunne bygge opp til enda mer spenning underveis, kommenterer prosjektleder Anders Eia Linnestad hos arrangøren Interspons.

Sykkelkanalen TV2s ekspertkommentator Johan Kaggestad er over bevist om at årets utgave av rittet vil bli enda mer spektakulært.

– Løypetraséen er mer spennende som vil resultere i at ledelsen vil variere mer underveis. Rittet var en kjempesuksess i fjor, og det er kommet for å bli, kommenterer han.

TV2 vil sende tre timer fra hver etappe på hovedkanalen.

Skriver ny avtale
– Årets ritt er det tredje i rekken. Vi tenker langsiktig i vårt sponsorarbeid. Derfor har vi intensjon om å underskrive en ny femårs-avtale som hovedsponsor for rittet, opplyser marketingsjef Øystein Kvam i Glava.

– Navnet Glava Tour har virkelig satt seg. Det er viktig for oss at vi på denne måten fremstår som tittelsponsor. Det er ikke mange sponsorer som på denne måten får firmanavnet knyttet til et slikt idrettsarrangement, fremholder en fornøyd Kvam.

Det funkler i stjerner på startlisten. I år kan det i tillegg bli en stor norsk duell mellom Edvald Boasson Hagen (Team Sky) og Lars Petter Nordhaug (Procycling team Blanco) på hvert sitt lag. Bronsevinner fra OL i London, Alexander Kristoff (Team Katusha) vil helt sikkert også være med på å prege rittet.

Status lag per 8.januar er slik:

•Team Sky (UCI pro team, GBR)

•Procycling team Blanco (UCI pro team, NED)

•Lotto-Belisol team (UCI Pro team, BEL)

•Team Katusha (UCI pro continental team, RUS)

•Bretagne seche environnement (UCI pro continental team, FRA)

•Caja Rural (UCI pro continental team, SPA)

•Topsport Vlaanderen – Baloise (UCI pro continental team, BEL)

•Accent.jobs – Wanty (UCI pro continental team, BEL)

•Joker Merida (UCI continental team, NOR)

Arrangøren forhandler for øyeblikket med fire Worldtour lag samt en rekke profesjonelle kontinentallag i tillegg til dem på listen. Det føres blant annet samtaler med BMC som er laget til Thor Hushovd.