NHO: Vi er teknologioptimister

- Vi er teknologioptimister. Jeg er derfor overbevist om at næringslivet både kan og vil være er en sentral del av løsningen på klimautfordringene, sa NHO-president Heine Wang da han åpnet Årskonferansen Oppdrag Energi.

Wang mener norske bedrifter kan spille en viktig rolle gjennom stadig utvikling av ny og bedre teknologi for mer effektiv og ren produksjon. Han pekte også på rikelig tilgang på ren energi som ett av Norges industrielle fortrinn:

- Vi i NHO tror på en ny vår for norsk industri, hvor nettopp vannkraften blir vårt konkurransefortrinn i en verden på vei mot lavutslippssamfunnet.

NHO-presidenten understreket også at norsk industrihistorie langt på vei er basert på naturressursene våre.

- Vi lever godt i Norge, mye takket være energiressursene og vår evne til å utnytte dem. I dag sysselsetter energisektoren om lag 300.000 mennesker, og utgjør 30 prosent av vår samlede verdiskaping. Petroleumsnæringen alene har tilført over 9000 milliarder til fellesskapet. Lille Norge bidrar betydelig, og er en stor og anerkjent aktør innen petroleumsindustrien internasjonalt, både når det gjelder utvinning, teknologi og som kunnskapsleverandør.